Anlagsprovet!


Ja, redan i fredags fick vi möjlighet att gå vårat efterlängtade anlagsprov. Fia Karlsson en träningskompis är viltspårsdomare, så därav lite av den snabba planeringen. Fredags klockan 12 anlände vi hem till Fia och hennes skogar uppe i Närkesberg. Där låg ett anlagsprov i viltspår och väntade på oss.

Simbaa var jätte osäkert i starten. Det tog ett tag innan han kom över riset som han stod och velade över. Stöttade honom i mellan åt med "bra", vilket är tillåtet. Om det kunde bero på att det är mycker annorlunda vilt där i skogen som strövar omkring, eller om det var att blodet var koncentrerat och inte utspätt som han är van vid... eller om han kände min spänning... måste också träna ännu mer terräng med honom i spår. När han väl kommit iväg så blev han sitt gamla vanliga jag och gick jättebra utan några tveksamheter. Hans bedömning nedan...

"Startar mycket tveksamt. Klarar alla sträckor och vinklar utan tvekan. Klarar spårslutet utan tvekan. Jobbar i ett lugnt tempo. Mycket spårnoga." = Godkänt anlagsprov!

I april är det öppenklass i Hjortkvarn som gäller. Dags att börja träna återgångar och skott nu bara.





Kommentarer
Postat av: Carola & Lilo

Grattis till Godkänt Anlagsprov!

Lycka till nu med fortsättningen i öppen klass!

2012-03-26 @ 09:44:27
URL: http://lilotuff.blogspot.se
Postat av: Christoffer

Grattis!!

2012-03-28 @ 17:08:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0